SVENSKA       SUOMEKSI
 
ETUSIVU             ESIKÄSITTELY             MAALAUS             SUOSITUKSIA             KUVAGALLERIA             YHTEYSTIEDOT            
 


MIKSI JAUHEMAALAUSTA


- Jauhemaalaus on ympäristöystävällistä ja kohteen elinaika pitenee

Jauhemaalilla maalatun tuotteen elinaika on pitkä. Toisin kuin märkämaalaus kiinnittyy jauhemaali kulmien ympärille ja mahdolliset terävät reunat pyöristyvät luonnollisesti. Perinteiseen lakkaukseen verrattuna jauhemaalaus on huomattavasti ympäristöystävällisempää.

- Jauhemaalaus on helppoa ja tulos siistiä


Jauhemaali levitetään kuivana ilman liuotinta sähköstaattisen tekniikan avulla. Maali ruiskutetaan tarkoitukseen suunnitellulla pistoolilla, joka varaa värihiukkaset positiivisella jännitteellä ja maalattava kohde on maadoitettu (negatiivinen jännite). Värihiukkaset etsiytyvät maadoitetun kohteen pinnalle ja tarttuvat siihen. Kohteen ja värihiukkasten välillä on jännite-ero sähköisestä varauksesta johtuen. Jauhemaali levittyy näin tasaisesti ja tarkasti koko lakattavan kohteen pinnalle. Jauheen levittämisen jälkeen jauhemaali kovetetaan uunissa 160-200 asteessa. Kovettumisaika riippuu kohteen paksuudesta, ja kovettumisen aikana jauhe sulaa kiinni alustaan.

Kohde on valmis käsiteltäväksi heti jäähdyttyään

- Jauhemaalauksella kulutuksenkestävä ja vastustuskykyinen pinta

Jauhemaalin avulla saavutettava lujuus ja kovuus tekevät jauhemaalatusta kohteesta erittäin kulutusta kestävän. Jauhemaalaus antaa kohteelle kemiallista ja mekaanista kulutusta kestävän pinnan sekä lisäksi vahvemman pinnan kuin liuotinpohjaiset maalit. Jauhemaalissa ei ole liuottimia, joten se koostuu ainoastaan pigmentistä ja sideaineesta (suurimmaksi osaksi epoksista tai polyesteristä tai näiden sekoituksesta). Jauhevärejä käytettäessä saatavilla on erilaisia pinnanlaatuja ja ominaisuuksia sekä väri- ja kiillevaihtoehtoja.

Jauhemaalin ominaisuuksia voidaan sopeuttaa niin, että se sopii valmiiksi maalatun tuotteen käyttöalueeseen, rajoituksia ei juuri ole.